Pallontallaajat.net
Valikko

Uuvuttavan tylsä Bangkok?

Siinä missä Koh Samuilla oli helppo viihtyä tuntuu tylsä Bangkok aina vaan epäilyttävältä kohteelta. Olen käynyt Bangkokissa muutaman eri matkan yhteydessä, viettänyt siellä useita öitä eri puolilla kaupunkia ja tehnyt juttuja. Silti tuntuu, että Aasia on täynnä huomattavasti miellyttävämpiä ja mukaansatempaavia kaupunkeja. Sellaisia jotka vievät mennessään ja joihin olisi mukavaa palata. Bangkok sen sijaan tuntuu vain pakolliselta pahalta, jos haluaa järkevät ja suorat lennot Kaakkois-Aasiaan. Koitin miettiä syitä siihen, miksi Bangkok ei houkuttele. Ehkä siksi, että se on aina ollut vain välietappi? Ehkä siksi, että se on ruuhkainen ja superkuuma kaupunki? Koska en keksinyt vielä vastausta, aloin kirjata ylös asioita mitä olen Bangkokissa tehnyt ja kokenut. Ja löytyihän niitä kivojakin juttuja. Miksi sitten se ei vieläkään kiinnosta, sitä en tiedä. Vakuuttakaa minut Bangkokista? Seuraavat lennot Kaakkois-Aasiaan on nyt bookattu ja minkäs muunkaan kuin Bangkokin kautta, joten kaikki mukaansatempaavat kokemukset olisivat nyt tervetulleita.

Bangkokissa vieraillessani olen käynyt lukuisissa toinen toistaan paremmissa hieronnoissa.
Olen majoittunut laadukkaissa isoissa hotelleissa, ja olen majoittunut pienissä majataloissa ja hostelleissa.
Olen vaellellut katuja pitkin, ihmetellyt koko päivän kestävää ruuhkaa.
Olen käynyt yötoreilla, kulkenut pienillä kujilla ja syönyt katukojuista pieniä herkkuja ja kokonaisia aterioita.

Olen käynyt trendikkäässä 80/20-nimisessä fine dining ravintolassa syömässä ja juomassa laadukaasti.
Olen pyörinyt ostoskeskuksissa, puistoissa, käynyt jokiajeluilla, vieraillut temppeleissä, nähnyt kultaisen buddhan, tullut huijatuksi meripihkakauppaan, nähnyt valtavia liskoja hillumassa vapaana.

Olen syönyt niin tulista pitsaa, että itku tuli.
Olen myös pelännyt taksin takapenkillä, etsien laukustani jotain lyömäaseeksi kelpaavaa, luullessani taksikuskia murhaajaksi. Vaikka oikeasti hän sitten kuitenkin halusi vain parastani lukitessaan ovet ja koukatessaan pimeälle rakennustyömaalle – se oli kuin olikin oikoreitti pois ruuhkasta.

Olen löhöillyt kattouima-altaalla ja juonut drinkkejä kattobaarissa.
Olen hävennyt silmät päästäni, ja nauranut posket krampissa, kun eksyimme äidin kanssa vääränlaiseen hieromalaitokseen, jossa äiti tivasi minihameisiin pukeutuneilta ”hierojilta” että mikä tämä tämmöinen 4 tunnin VIP-hieronta on ja kuka sellaista edes jaksaa – kamalan kalliskin!
Olen käynyt kuoleman museossa ihastelemassa ihmiskunnan raakuutta ja nähnyt kuvottavia ihmiskohtaloita.
Olen kulkenut busseilla, yöjunalla ja metroilla ja viihtynyt ajellessani kohti muita kaupunkeja.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

12 Kommentit

 • Vastaa Anna | Tämä matka -blogi 22.7.2018 19:20

  Miljoonakaupunki. Pilvenpiirtäjiä. Leveitä autoteitä ja ostosparatiiseja. Loistohotelleja. Temppeleitä. Hökkeleitä. Kujia ja pieniä kioskeja. Liikenneongelmia. Katukauppiaita. Guesthouseja.

  Bangkok on kaupunki, johon palaan aina kun mahdollista. En kuitenkaan siksi, että kaupunki olisi jotenkin erityisen viehättävä. Bangkok on kaupunki, jossa on liikaa kaikkea. Liikaa ihmisiä, liikaa ostoskeskuksia, liikaa liikennettä, liikaa saastetta.

  Palaan tänne koska jollain oudolla ja sumealla tavalla kaupunki on kaikissa ylilyönneissään ja kaaoksessaan kotoisa. Minä viihdyn täällä <3

 • Vastaa Maisu 23.7.2018 10:08

  Kiitos Anna hyvänmielen fiilistelykommentista. Tämän innoittamana lupaan itselleni, että asennoidun uudella tavalla ja katson Bangkokia syksyllä uusin silmin!

 • Vastaa Anni | Rajatapaukset 23.7.2018 13:13

  Minäkään en järin paljon Bangkokista välitä, tosin myönnän että jos en olisi kärsinyt lievästä vatsataudista pisimmän visiittini aikana niin mielipiteeni saattaisi olla hieman positiivisempi!

  • Vastaa Maisu 23.7.2018 13:31

   Voi ei, ymmärrän hyvin! Pienempikin vatsatauti vie kyllä fiiliksen paikasta kuin paikasta.

 • Vastaa Emma 24.7.2018 22:40

  Mun vastaus olisi hyvin samanlainen kuin Annan. En osaa selittää sitä ja järjellä tiedän että Bangkok on aika kamala kaaos, mutta joku siinä vaan toimii mulle ja rakastan sitä! Muutama juttuni Bangkokista löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/tag/bangkok/

  • Vastaa Maisu 25.7.2018 11:58

   Kiitos Emma kommentista ja linkistä. Kiva kuulla, että Bangkok myös viehättää. Käyn lukemassa postauksesi, josko saisin lisää Bangkok-inspiraatiota.

 • Vastaa Sanna I Seven Seas 27.7.2018 10:37

  Minäkin olen ollut useamman kerran Bangkokissa ja ei se kyllä mitenkään suosikeiksi nouse Aasian miljoonakaupungeista. Vähän sellainen pakollinen paha matkalla jonnekin 😉 Toki, olen kyllä nauttinut suu muikeana viiden tähden hotelleista ja mahtavista aamupaloista ja pooleista. Ne on mun makuun parasta Bangkokia, rentoutumisen kannalta. Riippuu myös vähän onko loma aluillaan vai päätöksessään. Chillin saarielämän jälkeen kaupunki ahdistaa entisestään. Mutta siltikin, kyllähän sinne varmaan tulee palattua taas 🙂

  • Vastaa Maisu 27.7.2018 13:26

   Pystyn hyvin samaistumaan parempien hotellien aamupaloihin ja pooleihin ja niista nauttimiseen. Itsella on ristiriitaiset tunnelmat, kun yhtaalta haluan kannattaa pienempia, mutta laadukkaita majataloja, joissa paasee kontaktiin paikallisten kanssa. Toisaalta kuitenkin nautin isojen hotellien laadusta ja lomaluksuksesta.

 • Vastaa sarrrri | La Vida Loca 2.0 28.7.2018 12:58

  Minä taas rakastan Bangkokia! Mutta myönnän, että olin sinne matkatessani onnekas: thaimaalainen kaverini kierrätti meitä ympäriinsä, ja näytti paljon sellaista mitä itsellemme ei olisi tullut edes mieleen etsiä. Lisäksi kun hän on fine dining -kokki, niin osasi viedä meidät mielettömien paikallisten ruokapöytien ääreen! Suurinta herkkua meille ruokamatkailijoille. <3

  • Vastaa Maisu 30.7.2018 12:56

   Ihanaa kuulla näitä hyviä kokemuksia.
   Itseasiassa huomasin, että olimme käyneet samassa ravintolassa syömässä – 80/20. Se oli kyllä kohokohtia.

 • Vastaa Terhi / Repullinen reissuja 29.7.2018 00:37

  Bangkok on yks suosikkikaupungeistani. Sanottakoon, että se on myös yksi harvoista Euroopan ulkopuolisista kaupungeista, joissa olen käynyt. Tykkäsin jostain syystä kovasti. Sama, kun sinä et osaa sanoa mikä Bangkokissa mättää, minäkään en osaa sanoa miksi siitä niin kovasti pidän. Itselläkin muutamia kohteita, joissa on yksittäisiä hienoja juttuja, mutta silti yleisfiilis jää pakkasen puolelle.

  • Vastaa Maisu 30.7.2018 12:57

   Se on jännä se fiilis. Jostain se tulee. Mutta ehkä kaikkien näiden vastausten pohjalta osaan katsoa kaupunkia syksyllä uusin silmin. 🙂

  Jätä vastaus